Hybride gras

Bij Balkenende Hoveniers vinden we duurzaamheid en innovatie erg belangrijk. In dit blog presenteren we u graag één van de duurzame materialen waar wij graag mee werken, namelijk Hybride gras. 

Hybride gras is de hybride variant tussen natuurlijk gras en kunstgras. De open structuur van het kunstgras geeft de ruimte aan het natuurlijke gras om er doorheen te groeien. Met een hybride grasmat creëert u een mooi gazon dat er het hele jaar door mooi en natuurlijk uitziet. 

Wat is hybride gras?

Een hybride grasmat is een grasmat waar het kunstgras en het natuurlijke gras samenkomen. Door de open structuur van het kunstgras is er voor het natuurlijke gras om er doorheen te groeien. De unieke gaasconstructie zorgt voor een stevige grasmat, die het hele jaar door mooi blijft. Zwak gras wordt namelijk verstevigd door het kunstgras en het kunstgras vangt ook de kale plekken in het natuurlijke gras op.

Waarom hybride gras?

Onderhoud van een natuurlijk gazon vergt behoorlijk veel tijd en energie, terwijl u niet altijd beloond wordt voor dat harde werk. Kunstgras is vervolgens toch soms een stap te ver, u gaat dan in één stap van een mooi natuurlijk gazon naar een keurig aangelegd kunstgras gazon. Tegenwoordig is kunstgras niet meer van echt te onderscheiden, maar de geur van pas gemaaid gras zult u niet meer ruiken. Daarnaast zal het kunstgras het hele jaar door dezelfde kleur hebben, dit is bij natuurlijk gras niet het geval.

De voordelen van hybride gras

Hybride gras is de perfecte bemiddelaar tussen natuurlijk gras en kunstgras, het is namelijk een combinatie van beide. De gaasconstructie van het kunstgras biedt ruimte aan het natuurlijke gras om te groeien, maar biedt tegelijkertijd ook ondersteuning aan de grassprieten. Het kunstgras zorgt dus voor versteviging van het natuurlijke gras. Daarnaast zorgt het kunstgras ervoor dat de grasmat er het hele jaar door verzorgd uitziet. 

Naast de beschermende functie van het hybride gras, zorgt hybride gras er ook voor dat de gele plekken in het gazon nauwelijks zichtbaar zijn. Wanneer het natuurlijke gras door droogte gele plekken vertoont, wordt dit opgevangen door het groene hybride gras.


Duurzaamheid hybride grasmat

Een hybride grasmat draagt bij aan de duurzaamheid van de totale grasmat. De combinatie van echt gras en kunstgras zorgt voor een stabiele grasmat met een langere levensduur. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij Balkenende Hoveniers zijn we enthousiast over hybride gras, we bieden dan ook graag onze diensten aan voor de installatie en het onderhoud van hybride grasvelden. Of het nu gaat om de vernieuwing van een sportveld, het creëren van een speelplaats of de aanleg van een groene tuin, u bent bij ons aan het juiste adres. Vanuit onze expertise met gras en kunstgras adviseren wij u graag. Onze experts leggen graag uw hybride grasveld aan. 

Wilt u meer weten over het hybride gras? Kunnen we iets voor u gaan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op over het hybride gras voor uw situatie. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor het hybride gras in uw tuin of voor de speeltuin, het sportveld of op welke locatie dan ook.Hybride kunstgras is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een uniek en makelijk alternatief voor natuurlijk gras. Hybride kunstgras combineert de beste eigenschappen van natuurlijk gras en kunstgras, je krijgt het mooie uiterlijk van echt gras maar waarbij het kunstgras er voor zorgt dat het gazon altijd groen is. Hybride gras is de ideale oplossing is voor sportvelden, speelplekken, en zelfs particuliere tuinen.

Meer weten?
Stel een vraag
aan onze expert Arjan

  • 30 jaar ervaring
  • Passie voor groen
  • Deskundig en veelzijdig