Tuin winterklaar maken

Met de winter in aantocht is het van groot belang om uw tuin winterklaar te maken. Een winterklaar gemaakte tuin zorgt voor een nette uitstraling gedurende de wintermaanden, maar draagt ook bij aan een gezonde tuin en beschermt deze tegen de vorst en andere weersinvloeden.

Balkenende Hoveniers heeft de kennis en kunde in huis om uw tuin winterklaar te maken. Graag leggen wij u uit wat en hoe wij uw tuin winterklaar maken.

Wanneer uw tuin winterklaar maken?

De Nederlandse winter begint in december en duurt tot februari. Het is belangrijk om uw tuin op tijd winterklaar te maken, bij voorkeur in november. Door op tijd te beginnen met het winterklaar maken van uw tuin heeft de tuin voldoende tijd om zich voor te bereiden op de koude maanden.


Expert Pau-Ming maakt de border winterklaar
Een snoeibeurt is essentieel om de groei van planten in het voorjaar te bevorderen

Winterklaar maken is mogelijk voor:

Werkzaamheden voor een winterklare tuin 

Het winterklaar maken van uw tuin bestaat uit diverse werkzaamheden. De werkzaamheden zorgen ervoor dat uw tuin de winter goed doorkomt en in het voorjaar weer tot leven kan komen. We beschrijven graag de belangrijkste werkzaamheden:

Bladruimen en Snoeien

Een belangrijke stap in het winterklaar maken van uw tuin is het opruimen van de dode bladeren en het snoeien van planten en bomen. Onze onderhoudsexperts geven u graag advies over de werkzaamheden en gaan direct aan de slag. Het verwijderen van de bladeren voorkomt verstikking van het gazon en de schimmelvorming in uw tuin. Een snoeibeurt is essentieel om de groei van planten in het voorjaar te bevorderen.

Gazon Onderhoud

Onze experts geven extra aandacht aan het gazon bij het winterklaar maken van uw tuin. Door het gras kort te maaien en de bladeren van het gazon te verwijderen beschermen we het gazon.

Bescherming van Planten en Struiken

Het is belangrijk om kwetsbare planten en struiken te beschermen tegen vorst en wind door middel van speciale winterhoezen of folie.


Tuinplanten in de winter

In de winter hebben uw tuinplanten speciale aandacht nodig. Om vorstgevoelige planten de winter door te laten komen is het aan te raden om deze planten af te dekken. Ook is het verstandig om de conditie van uw planten te controleren en eventuele schade vanwege de vorst op tijd aan te pakken. Balkenende Hoveniers geeft graag advies, maar houdt ook bij het tuinontwerp al rekening met winterharde beplanting.

Balkenende maakt uw tuin perfect winterklaar

Het winterklaar maken van uw tuin moet secuur gebeuren en dat maakt het tot een tijdrovende klus. Onze experts nemen u graag het werk uit handen, want het is belangrijk dat uw tuin in een goede conditie blijft. Balkenende Hoveniers biedt uitgebreide diensten om ervoor te zorgen dat uw tuin de winter doorkomt en in het voorjaar weer prachtig zal bloeien. Als het voorjaar zich aandient kunt u ook bij ons terecht voor een voorjaarsbeurt om alles in uw tuin weer klaar te maken voor het bloeiseizoen. 

Neem contact op met onze experts voor advies om uw tuin winterklaar te laten maken. We staan voor u klaar om uw tuin te beschermen tegen de winterse elementen en ervoor te zorgen dat deze in het voorjaar weer tot bloei komt.

Snoeibeurt van een boom

Meer weten?
Stel een vraag
aan onze expert Rob

  • Aanpakker
  • Onderhoudsexpert
  • Natuurliefhebber