Beplantingsplan laten maken

De aanleg van een aantrekkelijke groene tuin begint met een uniek en goed doordacht beplantingsplan. U kunt zelf een beplantingsplan maken, maar wij denken graag met u mee vanuit onze expertise en ervaring. Arjan Balkenende is een groot liefhebber van groen, met zijn passie en ruim 35 jaar ervaring maakt hij samen met de klant een beplantingsplan op maat.
Piet Oudolf

Arjan heeft samengewerkt met bekende namen uit de design wereld , zoals Piet Outdolf, Henk Koster, Marcel Wolterinck, Dick Beijer, Wim Oudshoorn, Bart Hoes en Bert Verweij. Door de verschillende samenwerkingen heeft Arjan inmiddels zijn eigen style ontwikkeld. 
Een beplantingsplan is een belangrijk onderdeel van het tuinontwerp en de tuinaanleg. Een beplantingsplan bevat het tuinontwerp met hierin de hoeveelheid planten met de plantnamen op de juiste plek in de tuin. We leggen u graag alles uit over beplantingsplannen en hoe Balkenende Hoveniers u hiermee kan helpen. 

Border vol kleurrijke beplanting
Diverse beplanting in luxe tuin

Wat is een beplantingsplan precies?

Een beplantingsplan is een gedetailleerd uitgewerkt plan voor de beplanting in uw tuin. In dit deel van het tuinontwerp leggen wij diverse onderdelen vast. Denk hierbij aan de keuzes van planten, de plek van de planten in de tuin, de bloeitijd van planten en bloemen, de grootte van de planten en ook vooral hoeveel onderhoud het kost om de tuin mooi te houden. Wilt u zelf veel tijd besteden aan tuinonderhoud of besteed u dit liever uit. In een beplantingsplan houden we ook rekening met de diverse seizoenen, zodat er het hele jaar door groen in uw tuin te zien is. Groen creëert rust en ontspanning in een tuin en zoals wij graag benoemen: “Groen maakt gelukkig!”

Het doel van een beplantingsplan is om aan de hand van uw wensen een authentieke en persoonlijke tuinomgeving te ontwerpen. Zodat u het hele jaar door kunt genieten van het mooie groen?

Voor wie is een beplantingsplan?

De start van elke tuinaanleg of tuinrenovatie is het in kaart brengen van uw wensen. Wij luisteren naar uw ideeën en denken actief mee. Vanuit persoonlijk overleg gaat Arjan Balkenende aan de slag met een tuinontwerp en daarop volgend een beplantingsplan.


Tuinaanleg

Bij de aanleg van een nieuwe tuin kunnen we alle kanten op. We beginnen vanaf nul en denken met u na over de beste indeling van uw tuin. Door een beplantingsplan op te stellen dat specifiek is gericht op uw tuin kunnen we rekening houden met de situatie van uw tuin. Elke tuin is uniek, elke tuin verdient dus ook een uniek beplantingsplan.

Tuinrenovatie

Bij een tuinrenovatie hebben we te maken met de grote lijnen die al vaststaan in uw tuin. Een beplantingsplan is bij een tuinrenovatie erg belangrijk, omdat we de beperkte speelruimte in de tuin zo effectief en goed mogelijk in willen delen. Bestaande bomen, struiken en vaste planten worden hierin meegenomen. In ons beplantingsplan houden we rekening met een mooie mix van diverse beplanting, kleuren en seizoensbloeiers.

Tuinonderhoud

Aan de hand van een beplantingsplan kunnen wij ook een onderhoudsplanning afspreken. Doordat we hebben nagedacht over welke planten en bloemen er gaan groeien in de tuin, kunnen we met u ook afspraken maken over het vervolg onderhoud. Tijdens het winterklaar maken en de voorjaarsbeurt van uw tuin kunnen we aan de hand van het bestaande beplantingsplan ook seizoensgebonden beplanting verwijderen en terugplanten.


Expert Marcel met zak zwarte grond
Diverse planten voor een Balkenende Hoveniers bus

Waar houden we rekening mee in een beplantingsplan?

In onze unieke beplantingsplannen houden wij rekening met diverse aspecten die de beplanting in uw tuin beïnvloeden:

Persoonlijke wensen

Een belangrijk uitgangspunt van uw beplantingsplan zijn de eigen wensen. De tuin wordt immers uw eigen paradijs, dus dan is het belangrijk dat u ook uw persoonlijke tintje aan de tuin kunt geven. We horen dan ook graag welke planten, bloemen en bomen u graag terugziet in uw tuin. Welke kleuren vind u belangrijk en welke sfeer zetten we neer.

Bodemsoort

We inspecteren de bodemsoort in uw tuin en houden daar rekening mee in de keuze voor de beplanting. Niet op elke bodemsoort kunnen dezelfde planten groeien. Door rekening te houden met de specifieke bodemsoort komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.


Zonuren in uw tuin

Elke tuin is uniek en dat geldt ook voor het aantal zonuren die er in uw tuin zijn. In het beplantingsplan houden we rekening met de stand van de zon en het aantal zonuren door het jaar heen. Door rekening te houden met het aantal zonuren en de schaduwplekken in uw tuin kunnen we op voorhand de beplanting aanpassen.

Onderhoudswerkzaamheden

De hoeveelheid onderhoud verschilt per plant, bloem en boom. We denken in de beplantingsplannen na over de hoeveelheid onderhoud die nodig is en doen dit ook in nauw overleg met u. Het onderhoud in uw tuin kunt u zelf oppakken, maar onze experts staan ook klaar om deze werkzaamheden uit te voeren.

Seizoensinvloed

Elk seizoen heeft een andere invloed op de beplanting in uw tuin. Door rekening te houden met de verschillende weers- en seizoensinvloeden zorgen we ervoor dat uw tuin het hele jaar door van kleur voorziet wordt.


Zonnestraal in een groen tuin vol beplanting
Expert Rob met beplanting

Meer weten?

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vandaag nog contact met u op!

Kosten beplantingsplan laten maken

Bij Balkenende Hoveniers is het beplantingsplan een deel van het tuinontwerp en de uiteindelijke tuinaanleg. Wij rekenen geen extra kosten voor een beplantingsplan, maar we maken ook niet zomaar een beplantingsplan. Graag gaan we met u in gesprek over de wensen en eisen voor uw tuin om samen tot een plan te komen.

De werkwijze van Balkenende Hoveniers

Bij Balkenende Hoveniers streven wij naar een persoonlijke aanpak bij het maken van een beplantingsplan. Arjan Balkenende gaat dan ook allereerst met u in gesprek over de tuinwensen die er leven en waar mogelijk lopen we samen met u door de tuin heen.

Aan de hand van uw wensen maakt Arjan een tuinontwerp waarna een bijbehorend beplantingsplan volgt. In overleg doen wij nog eventuele aanpassingen aan het ontwerp en stellen wij een offerte voor u op. Na een overeenkomst plannen wij de werkzaamheden in en leggen onze vakkundige hoveniers uw tuin aan.

Maak een afspraak of neem contact op!

Kunnen wij in uw tuin aan de slag met een beplantingsplan? Maak vandaag nog een afspraak of neem contact met ons op voor persoonlijk advies. Onze experts staan voor u klaar!


Meer weten?
Stel een vraag
aan onze expert Femke

  • Groenspecialist
  • Professioneel
  • Passie voor uw tuin