Gazon laten onderhouden

Een mooi groen gazon is een waardevolle aanvulling voor uw tuin. Het creëert ruimte met behoud van groen. Een gazon trekt Insecten en vogels aan, het geeft rust en geeft ruimte. Het onderhouden van een mooi gazon kost veel tijd en inspanning. Dat is precies wat wij u uit handen willen nemen. Om het gazon netjes bij te houden is regelmatig onderhoud noodzakelijk en dat kost tijd. Bij Balkenende Hoveniers begrijpen wij dat u niet altijd de tijd heeft om het gazon goed bij te houden en daarom onderhouden wij graag uw gazon.


Welke werkzaamheden vallen onder gazononderhoud?

Elk gazon is uniek, maar de werkzaamheden die we uitvoeren zijn wel voor elk gazon hetzelfde. Graag laten we u zien welke werkzaamheden onder het gazononderhoud vallen.

Verticuteren

Door onkruid, dood gras, mos en ander ongewenst groen kan er viltlaag boven op uw gazon groeien. Deze viltlaag verstikt het gras, waardoor actie noodzakelijk is. Met het verticuteren van het gazon wordt deze laag verwijderd zodat lucht, water en voedingsstoffen beter bij de wortels kunnen komen. De groei van het gras wordt hierdoor gestimuleerd waardoor uw gazon er weer netjes bij ligt.

Gras maaien

Het maaien van het gras is één van de belangrijkste onderhoudswerkzaamheden van uw gazon. Door het regelmatig laten maaien van het gras voorkomt u dat het gras te hoog wordt. Op deze manier blijft het gazon er verzorgd uitzien en kunt u genieten van een prachtig groen gazon.

Bemesten

De bemesting van gras zorgt voor een voller en groener gazon. Het voeden van de juiste soort en hoeveelheden mest is hierbij van essentieel belang. Mest zorgt ook voor beter behoud en sneller herstel van het gazon na kou en langdurig droog weer.

Bewatering

In Nederland is het steeds vaker warm en langdurig droog, dat is funest voor uw gazon. Goede bewatering is daarom van groot belang, voorkomt droge plekken en bevordert een gelijkmatige groei, ook in de zomer. We kijken graag naar de beste oplossing voor uw gazon.


Gazon laten onderhouden in de winter

In de winter gaat uw gazon in een winterslaap, waardoor onderhoud niet nodig is. Wel is het belangrijk om het gras net voor de winter nog eens goed winterklaar te maken. Dit betekent nog een laatste keer maaien en het gras goed bemesten.

In de winter is het zaak om het gras met rust te laten en er zo min mogelijk gebruik van te maken. Balkenende hoveniers komt graag weer langs in het voorjaar om alles weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen.


Winterse sfeerfoto

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Voor professioneel gazononderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Onze expert komt graag bij u langs om het gazon te onderhouden. Heeft u nog geen gazon? Dan kunt u ook bij ons terecht voor de aanleg van een nieuw gazon. Het gazononderhoud pakken wij vervolgens dan ook graag op.

Neem contact met ons op voor het onderhoud van uw gazon, zodat wij ook voor u aan de slag kunnen.


Onze tuinen

Meer weten?
Stel een vraag
aan onze expert Pau Ming

  • Klantvriendelijk
  • Vakman
  • Enthousiast