Tuin voorjaarsklaar maken

Het voorjaar is één van de mooiste seizoenen voor tuinliefhebbers. In het voorjaar komt het groen weer terug in de tuin en is het tijd om alles weer klaar te maken om van de tuin te gaan genieten. Met een goede voorjaarsbeurt voor uw tuin zorgt u ervoor dat de groene oase in de tuin bloeit en groeit. We maken ruimte in de borders zodat de beplanting weer kan groeien, geven mest en halen een deel van de oude bladeren weg. Het is niet nodig al het blad te verwijderen, bladeren geven voeding aan de bodem en beschutting aan insecten. Bij Balkenende Hoveniers zien wij de meerwaarde van een goede voorjaarsbeurt en staan wij klaar om uw tuin onder handen te nemen.

Wat houdt een voorjaarsbeurt van uw tuin in?

Een goede voorjaarsbeurt is meer dan alleen snoeien en schoffelen. Het gaat om een grondige aanpak van uw tuin om alles klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Door een goede voorjaarsbeurt creëren wij een frisse start voor uw tuin.Expert Gert snoeit de haag
De tuin schoonharken

Wat komt er kijken bij tuinonderhoud in het voorjaar?

Het tuinonderhoud in het voorjaar bevat diverse werkzaamheden. Het voorjaarsklaar maken van de tuin is voor elke tuin uniek. Graag leggen we enkele veel voorkomende werkzaamheden aan u uit.

 • Snoeien: snoeien van struiken en planten voor gezonde groei

 • Onkruid verwijderen: het opruimen van ongewenst groen

 • Gazon maaien: begin het seizoen met een strak gemaaid gazon

 • Verticuteren: verwijderen van mos en dood gras van het gazon

 • Bemesten: de grond voeden met essentiële voedingsstoffen

 • Borders klaarmaken: opfrissen van de borders


Snoeien

Met het snoeien van uw struiken, planten en bomen verwijderen wij de dode takken en maken wij het groen weer netjes. Hierdoor zorgen wij weer voor een nette uitstraling van het groen, maar het bevordert ook de groei van het betreffende groen.

Onkruid verwijderen

Onkruid belemmert de groei van gewenste planten, maar zorgt ook voor een smet op de uitstraling van uw tuin. Door het onkruid te verwijderen herstellen wij weer de verzorgde uitstraling van uw tuin.

Gazon maaien

Een strak gemaaid gazon versterkt de verzorgde uitstraling van uw tuin. Door het maaien op een gelijkmatige hoogte creëren we weer een strak gazon.

Verticuteren

Onkruid, mos en dood gras vormen langzaam aan een viltlaag op het gazon. Deze viltlaag kan het gras verstikken, waardoor beluchting nodig is. Door het gazon te verticuteren verwijderen wij de viltlaag en zorgen we voor een gezonde grasmat.

Bemesten 

Het is verstandig om de beplanting in de tuin aan het begin van het seizoen te bemesten. Door de bemesting voegen we extra voedingsstoffen toe aan de tuin. Ook het bemesten van het gazon aan het begin van het seizoen is verstandig.

Borders klaarmaken

Naast het verwijderen van onkruid is het ook verstandig om de beplanting zelf goed onder handen te nemen. Dode blaadjes van de planten afplukken en dode planten verwijderen uit de border. Daarnaast kan het nodig zijn om enkele planten in de borders te vervangen.

Expert Femke laat maakt van uw tuin weer een paradijs

Elk jaar uw tuin voorjaarsklaar laten maken

De experts van Balkenende Hoveniers gaan graag in uw tuin aan de slag om de tuin weer voorjaarsklaar te maken. We bieden u graag de mogelijkheid voor een jaarlijkse voorjaarsbeurt. Na gemaakte afspraken hoeft u zich geen zorgen te maken over uw tuin, maar zorgen wij er elk voorjaar weer voor dat uw tuin er verzorgd uit ziet.

Naast de jaarlijkse voorjaarsbeurt nemen wij ook graag het reguliere tuinonderhoud uit handen.

Wat kunt u eenvoudig zelf doen?

Naast het werk dat Balkenende Hoveniers uitvoert, zijn er ook werkzaamheden die u zelf kunt oppakken. Door het regelmatig zelf verwijderen van bladeren zorgt u voor een nette tuin. Ook het verwijderen van licht onkruidgroei zorgt ervoor dat de tuin er netjes uit blijft zien.


Voorjaarsbeurt tuin door Balkenende Hoveniers 

Bij Balkenende Hoveniers zien wij uw tuin als een uniek paradijsje dat speciale aandacht en zorg verdient. Onze vakkundige hoveniers staan voor u klaar om uw tuin voorjaarsklaar te maken door een goede voorjaarsbeurt. Neem contact met ons op om een voorjaarsbeurt in te plannen! We spreken graag de tuin en uw onderhoudswensen met u door.


Ingezoomde foto op een schoffel in de border

Tuin Voorjaarsklaar Maken

Meer weten? Vraag
een offerte aan

 • 30 jaar ervaring
 • Groenspecialist
 • Deskundig in voorbereiding en uitvoering
 • Persoonlijk contact
 • Gebruik van duurzame producten

Meer weten?
Stel een vraag
aan onze expert Gert

 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Klantgericht
 • Passie voor uw tuin