Tuinontwerp laten maken

Met meer dan 30 jaar ervaring in het hoveniersvak heeft Balkenende Hoveniers de kennis en kunde in huis om een tuinontwerp voor u te maken. Of het nu gaat om een stadstuin, een gezinstuin, bedrijfstuin of juist een grote tuin in het buitengebied. Balkenende Hoveniers biedt graag een professioneel tuinontwerp, vakkundig advies en onze hoveniersdiensten aan om uw droomtuin te creëren. Laat u inspireren en neem contact met ons op voor een tuinontwerp van uw eigen tuin!

Wat is een tuinontwerp?

Een tuinontwerp is de vertaling van uw wensen en de mogelijkheden naar een professioneel ontwerp op papier. Het is meer dan slechts een tekening van uw gewenste tuin, het is namelijk een doordacht plan waarin alle tuinwensen en de leefstijl van de klant zijn opgenomen, rekening houdend met de stand van zon en schaduw, budget, hoogteverschillen en onderhoud. Dit begint bij de totale lay-out van de tuin en het huis, waarbij we gericht aandacht besteden aan de beplanting, de materialen en de accessoires om uw tuinwensen werkelijkheid te laten worden. Het doel van een tuinontwerp is om uw tuin vorm te geven aan de hand van uw persoonlijke wensen, levensstijl en behoeften. De tuin wordt een extra woon- en leefruimte voor u en alle andere die ervan mee genieten.


Tuinontwerp Balkenende Hoveniers
Doorkijkje in natuurlijke tuin

Meer weten?

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vandaag nog contact met u op!

Wat houdt een tuinontwerp in?

Zoals we eerder schreven is een tuinontwerp geen simpele schets van uw tuin. Arjan Balkenende maakt alle tuinontwerpen voor de klant. Voordat hij aan dit creatieve proces begint is er vooraf altijd een gesprek met de klant over de wensen en de mogelijkheden. In dit gesprek moet onder andere duidelijk worden wie de gebruikers zijn, wat de wens is qua tuinonderhoud en hoe de tuin gebruikt gaat worden. Een tuinontwerp van Balkenende Hoveniers is een uitgebreid ontwerp waarbij de volgende elementen besproken worden:

Beplantingplan

Het beplantingplan is een belangrijk onderdeel binnen het tuinontwerp. In een beplantingsplan zetten we een plan neer voor de diverse beplanting in uw tuin. We houden rekening met de bloei periodes van de beplanting, maar ook hoe groot de plant, boom of struik zal groeien. Daarnaast denken we ook na over het doel, de plek en het onderhoud van de beplanting. Fruitbomen en kruiden geven bijvoorbeeld een extra beleving aan uw tuin en zijn van praktisch nut. Afhankelijk van uw wensen houden we ook rekening met de aantrekkingskracht van de beplanting op insecten en vogels.

Verharding

In de meeste tuinen zijn er diverse soorten verharding te vinden zoals een oprit, terras en een looppad. De soort verharding zijn van invloed op de functionaliteit en de uitstraling van uw tuin. Door de verharding in uw tuin al in het tuinontwerp zichtbaar te maken kunnen we de juiste keuzes maken voor de materialen en locaties van bijvoorbeeld het terras of de looppaden. Materiaal, vorm en kleur gebruik zijn heel sfeer bepalend in de tuin. Goed om hier met Arjan Balkenende vooraf over te brainstormen. Zo kunnen er nieuwe inzichten en ideeën ontstaan!

Waterelementen

Waterelementen in de tuin geven een gevoel van rust, sereniteit en luxe. Over het algemeen zijn waterelementen wel vaststaande elementen in de tuin en kunnen deze elementen niet makkelijk verplaatst worden. Door in het ontwerp samen na te denken over de functie en plaats van deze waterelementen in uw tuin kunnen we de juiste invulling van uw tuin bepalen. Heerlijk om vanaf de bank in de huiskamer te genieten van de waterelementen en de waterplanten te zien groeien.


Straatwerk Balkenende Hoveniers
Expert Erwin met zaagtafel timmerwerk

Timmerwerk

Veranda’s en schuurtjes nemen een grote plaats in, maar bieden juist ook mogelijkheden wat betreft gezelligheid, buitenleven en opslag. Door in het ontwerp de veranda en schuur in te tekenen is direct het effect zichtbaar in de uitstraling van de tuin. We kijken dan ook graag samen met u naar de definitieve maatvoering en de materiaalkeuze van deze elementen. Naast een veranda en een schuur, hebben vlonders, schuttingen en pergola’s ook een groot effect op de sfeer en uitstraling van uw tuin. Door samen naar het tuinontwerp te kijken en mogelijke veranderingen door te voeren creëren we uw droomtuin. Daarnaast let Arjan Balkenende op duurzaamheid en het onderhoud van de diverse materialen.

Tuin Verlichting

Verlichting is sfeerbepalend voor de tuin. Behalve praktische verlichting, die aangaat bij bijvoorbeeld een entree, is het een absolute toevoeging om na te denken over de lichtpunten in de tuin. Hierdoor geniet u ook alle avonden van de tuin. Het is een prachtig gezicht om een boom vanaf de grond uit te lichten, of een deel van de schutting, veranda of plantenbak. Naast sfeer en praktische verlichting geeft licht ook een veilig gevoel.

Accessoires en decoraties

Van tuinmeubilair tot tuinaccessoires, wat ons betreft is dat de kers op de taart om uw tuin compleet te maken. Iedereen tuin is uniek en daarom geven wij tijdens het ontwerpproces advies over de afwerking van de tuin met tuinmeubelen en tuin decoraties.


Het voordeel van tuinontwerp advies

Onze tuinontwerper Arjan Balkenende heeft meer dan 30 jaar ervaring met het ontwerp en de aanleg van tuinen in alle soorten en maten. Vanuit deze ervaring en expertise kunnen wij u op een goede manier adviseren in het tuinontwerp. Arjan Balkenende denkt mee met de klant, kan out of the box denken en heeft verrassende oplossingen. Door goed na te denken over het tuinontwerp creëren we samen met u een unieke en persoonlijke tuin waarbij uw tuinwensen en behoeften en budget voorop staan. In het tuinontwerp krijgt u direct een beeld van uw toekomstige tuin en kunnen we waar nodig op voorhand al aanpassingen maken.

Voor welke soorten tuinen maken wij ontwerpen?

Bij Balkenende Hoveniers hebben wij al meer dan 30 jaar ervaring met diverse soorten tuinen. Voor de betreffende soorten tuinen verwijzen wij u graag door naar de specifieke pagina’s voor meer informatie:

Balkenende villatuin
Logo Balkenende Hoveniers op rug Expert Mike

Tuinontwerp en aanleg

Bij Balkenende Hoveniers hebben we de experts in huis voor zowel het tuinontwerp als ook de tuinaanleg. Met een team van ervaren hoveniers en passie voor het vak is tuinaanleg ons dagelijks werk. De combinatie tussen het ontwerp op papier en de ervaring in de tuinaanleg zorgen ervoor dat we een stevig en uniek tuinontwerp neer zetten, waarbij we direct al nadenken over de mogelijkheden in de uitvoer.

Naast het ontwerp en de aanleg van de tuin kunnen wij ook het tuinonderhoud uit handen nemen. In overleg met u bepalen we welke werkzaamheden u blijft doen en welke werkzaamheden wij doen. Met vakkundige, gedreven hoveniers voeren wij dagelijks tuinonderhoud uit. Dit tuinonderhoud kan op reguliere basis, maar ook op specifieke momenten, zoals het winterklaar maken of een voorjaarsbeurt voor uw tuin.

Wat kost een tuinontwerp?

Wij zijn een hovenierbedrijf met de kennis en kunde in huis om uw droomtuin te ontwerpen en aan te leggen. Het maken van een tuinontwerp gaat bij ons altijd samen met het proces richting de uiteindelijke aanleg van uw tuin door Balkenende Hoveniers. Heeft u interesse in een tuinontwerp van Arjan Balkenende? Neem dan contact met ons op voor meer informatie! Graag gaan we met u in gesprek over de tuinwensen en mogelijkheden om uw droomtuin te realiseren.

Inspiratie genoeg!

In de afgelopen 30 jaar hebben we veel verschillende projecten uit kunnen voeren. Kijk op onze projecten-pagina om inspiratie op te doen voor uw eigen tuin. Elke tuin is uniek en levert weer inspiratie op voor uw eigen tuin! Daarnaast verwijzen wij u ook naar Pinterest. Pinterest staat vol met leuke ideeën en mooie sfeerbeelden van tuinen. Door een eigen verzameling aan te maken hebben we een mooi startpunt om te beginnen aan een persoonlijk tuinontwerp.

Bij Balkenende Hoveniers hebben we een passie voor het ontwerp en de aanleg van prachtige tuinen. Het persoonlijke proces door samen met u te kijken naar de unieke situatie en de persoonlijke wensen en behoeften geeft ons energie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk en professioneel tuinontwerp. Ontdek hoe we samen uw droomtuin kunnen realiseren!


Onze tuinen

Meer weten?
Stel een vraag
aan onze expert Arjan

  • 30 jaar ervaring
  • Passie voor groen
  • Deskundig en veelzijdig