Stadstuin aanleg en ontwerp

Balkenende Hoveniers is de expert voor het ontwerp en de aanleg van uw stadstuin. Ontdek op deze pagina alles over onze kennis en kunde op het gebied van stadstuinen. Wij transformeren uw stadstuin graag naar een groene droomtuin. Denk bij het ontwerpen van uw stadstuin aan de praktische behoeften, maar laat ook ruimte voor creativiteit en sfeer. Het combineren van de functionaliteit met een uniek tuinontwerp kan leiden tot een stadstuin die zowel praktisch als inspirerend en sfeervol is.

Wat is een stadstuin?

Een stadstuin is meer dan alleen een stukje groen in de stad. Het is een oase van rust midden in de drukke stad. Een stadstuin betekent vaak ook beperkte ruimte en onmogelijkheden. Balkenende Hoveniers denk echter niet in onmogelijkheden, maar in mogelijkheden. Door samen met u de huidige situatie door te nemen en uw wensen te bespreken maken wij een ontwerp op maat. D

oor vooraf goed na te denken over we mogelijkheden en de tuinwensen delen we u stadstuin efficiënt in en maken we optimaal gebruik van de ruimte. Door de klimaat veranderingen zullen er meer flinke regenbuien komen. Dit kan wateroverlast veroorzaken. Belangrijk dus om juist in een stadstuin veel groen aan te brengen of kunstgras ipv tegels omdat het regenwater direct de grond in kan. Wij maken van uw tuin dan ook graag een watervriendelijke stadstuin.


Natuurlijke stadstuin met veel groen, struiken en bomen
Border vol beplanting in stadstuin

Groene stadstuin

In de drukke en versteende steden biedt een stadstuin de mogelijkheid om een stukje rust en groen toe te voegen aan de stad. De keuze voor groen is niet alleen een esthetische keuze, maar juist ook een keuze voor een gezondere leefomgeving. Door te kiezen voor diverse beplanting in uw stadstuin draagt u bij aan de vergroening van uw stad. Voor de vlinders, de bijen en de vogels is groen belangrijk. Bepaalde beplanting zorgt voor meer insecten in de tuin, creëer van je stadstuin bijvoorbeeld een vlindertuin. Kleur brengt levendigheid en vrolijkheid in de ruimte. Dit kan door een bloemenborder of door kleurrijke tuinmeubels. Ook een verticale tuin is een leuke toevoeging aan een stadstuin.

Planten in stadstuin

Door te kiezen voor een ruim aanbod aan beplanting in uw tuin ontstaat er een levendige tuin vol kleuren, vormen en texturen. Denk eens aan een wilde bloemenborder, een moestuin of een kruidentuin. Door een in het beplantingsplan rekening te houden met de ruimte, maar bijvoorbeeld ook het aantal zonuren in uw tuin, kunnen we de juiste keuze maken die afgestemd zijn op uw tuinsituatie.

Gras in stadstuin

Een groen gazon in de stadstuin biedt een comfortabele plek om te ontspannen. Door de mogelijk beperkte ruimte of zonuren in een stadstuin is de keuze voor echt gras soms lastig. Wij denken dan ook graag met u mee en kijken naar alle mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld schaduwgras, maar kunnen we ook kiezen voor gras in de zonrijke hoeken van uw tuin.


Kunstgras in stadstuin

In sommige stadstuinen is echt gras onmogelijk door de situatie in de tuin. Een mooie vervanger van echt gras is kunstgras. Kunstgras is wat betreft de afwatering in uw tuin een mooie tussenvorm tussen echt gras en bestrating. Het kunstgras waar Balkenende Hoveniers meewerkt gaat minimaal 10 jaar mee, wat het tot een duurzaam product maakt. Kunstgras is ook direct online te bestellen via de Onlinekunstgrasshop.

Bomen in stadstuin

In sommige stadstuinen staan oude bomen, die wij ook graag behouden. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden en werken we een tuinidee uit rondom de bestaande bomen. Nieuwe bomen planten in uw tuin behoort ook zeker tot de mogelijkheden. We kijken hierbij naar de ruimte die er beschikbaar is zowel in de tuin als ook in de hoogte. Heesters en fruitbomen zijn ook fantastische toevoegingen aan uw stadstuin.

Tuinverlichting in stadstuin

Verlichting speelt ook een belangrijke rol in uw tuin. Door een boom of een plantenborder goed uit te lichten, heeft u ’s avonds ook nog plezier van uw tuin. Daarnaast heeft verlichting een praktisch doel, waardoor u ‘s avonds in de tuin aan het werk kan en ook het buitenleven kan ‘s avonds doorgaan.


Kunstgras en beplanting in stadstuin
Expert Erwin bezig met meetwerkzaamheden

Meer weten?

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen vandaag nog contact met u op!

Tuinontwerp voor de ideale stadstuin

Tuinontwerp is maatwerk. Wij gaan dus niet zomaar aan de slag met een ontwerp, maar doen dit in nauw overleg met u. Arjan Balkenende bespreekt met u de mogelijkheden en tuinwensen. Door zijn jarenlange ervaring kan hij van een beperkte ruimte een prachtige buitenruimte creëren.Hierdoor maken we van een stadstuin uw droomtuin en kunnen we aan de slag met de tuinaanleg.

Tuinaanleg stadstuin

Na een tuinontwerp gaan wij graag aan de slag met de tuinaanleg. Onze experts staan voor u klaar om aan de slag te gaan in uw tuin. We combineren ons vakmanschap met de passie voor groen om uw stadstuin te transformeren tot een sfeervolle droomtuin.

Tuinonderhoud stadstuin

Naast tuinontwerp en tuinaanleg leveren wij ook graag het onderhoud aan uw stadstuin. Tuinonderhoud is belangrijk om de tuin er verzorgd uit te laten zien, maar ook om de beplanting op de juiste manier te laten bloeien en groeien. Naast het winter klaar maken van uw tuin of het uitvoeren van een voorjaarsbeurt kunnen we ook regulier onderhoud voor uw uitvoeren.

Stadstuin Balkenende Hoveniers

Balkenende Hoveniers heeft de expertise in huis om van en stadstuin uw droomtuin te maken. Van tuinontwerp naar tuinaanleg tot tuinonderhoud, bij onze experts is dat in goede handen. Wat kunnen we voor u betekenen? We gaan graag voor u aan de slag! Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden voor uw stadstuin te bekijken.

Meer weten?
Stel een vraag
aan onze expert Mark

  • Vakkundig
  • Creatief
  • Enthousiast