Er was eens..

Over ons

In 1990 ben ik ons hoveniersbedrijf gestart. De eerste opdracht was een zorgcentrum waar de tuinen gerenoveerd en gemoderniseerd moesten worden met behoud van hoogwaardige groene beplantingen. Van een jaren 60 kijktuin is een parkachtige gebruikerstuin gemaakt met vissteigers, wandelpaden en kleurrijke borders. Door mijn toen frisse HTS studie in Boskoop, met vakken zoals ontwikkeling en beheer van stedelijk groen, had ik een geheel andere kijk op groen dan het traditionele groen wat in die periode gebruikelijk was. De voor dat moment uitzonderlijke tuinrenovatie zorgde voor een golf van publiciteit in lokale kranten. De foto’s en inspirerende teksten waren de basis voor een snelle groei van ons bedrijf. Veel particuliere tuinen maar ook het naastgelegen zorgcentrum kozen voor de aanpak van ons bedrijf.

Door de enorme groei was onze garage box snel te klein en kochten wij in 1992 een compleet kassenbedrijf met kantoren, loodsen en een woonhuis. Deze ontwikkeling was de basis om groei te realiseren. Op het terrein kweekten wij onze eigen beplanting en maakten wij showtuinen. Ook was er veel ruimte om afval duurzaam te scheiden en voor hergebruik klaar te maken. 

Samenwerking

Ik vind het van groot belang om nauw en langdurig samen te werken met toeleveranciers, 80% van onze huidige leveranciers zijn bedrijven waar we al ruim 25 jaar dagelijks mee werken.

In 1996 namen wij tuinarchitect Ben Baak in dienst. Hierdoor haalden wij veel vakkennis in huis. In 1998 kwam Wim Oudshoorn ons versterken. Wim had vooral kennis van beplanting en was auteur van 75 tuinboeken. Andere architecten waar we werk voor uitvoerden zijn Piet Oudolf, Henk Koster, Marcel Wolterink, Dick Beijer, Bart Hoes en Arie van der Hout en bijvoorbeeld ook bouwarchitect Bert Verwey uit Haarlem. Door het vele samenwerken met tuin en bouw architecten heb ik veel kennis en ervaring opgedaan en een eigen visie ontwikkeld. Dit gebruik ik dagelijks bij het ontwerpen en aanleggen van stads, villa en daktuinen.

Onze huidige visie op tuinen en groen

Beplanting en gazons mogen weer een belangrijke basis zijn in de tuin, een tuin met een overwegend groene uitstraling geeft rust en een juiste balans voor hoogwaardig en duurzaam tuinplezier. Het verantwoord aanplanten van bomen geeft veel privacy en maakt tuinen sterker.

Door de hoge grondprijs in nieuwbouw projecten zijn de tuinen kleiner van formaat, het is dan zaak om elke ruimte in de tuin efficiënt in te vullen.

Thuiswerken en studeren is een veelvoorkomend item in deze periode. Doordat we veel thuis zijn is het belang van een fraaie tuin een steeds belangrijker onderdeel van ons leven, welzijn en wonen.

Werken met duurzame producten staat hoog op ons verlanglijstje, het werken met duurzame producten hoeft niet perse duur te zijn, samen maken we de juiste afweging welke acties in de tuin iets toevoegen.

Wij delen graag onze kennis en visie met uw wensen, belangrijk is dat de tuin 10 tot 20 jaar meegaat, het is daarom van belang om vast te stellen wat de gezin samenstelling en of het gebruik van de tuin in 2035 zal zijn.

Tijdens het ontwerpen van een tuin het belangrijk om te bedenken hoeveel werktijd er per maand beschikbaar is om de tuin bij te houden. Tevens is het praktisch om voorafgaande het ontwerpen van een tuin het budget in euro’s te bedenken, het werkt erg plezierig als het tuinontwerp wat gemaakt wordt, past in het beschikbare budget, de tuin aanleg kan in meerdere fases worden aangelegd.

Ons bedrijf is nog steeds gevestigd in de Lisserbroek, hier werken en wonen wij op 100 meter afstand van de Ringvaart. Op ons bedrijf presenteren wij een selectie van de meest gebruikte tuintegels, erfscheidingen, hagen en kunstgras. De gesprekken met klanten vinden plaats in de veranda of het kantoor.

Sonja & Arjan

Meer weten? Vraag
een offerte aan

  • 30 jaar ervaring
  • Groenspecialist
  • Deskundig in voorbereiding en uitvoering
  • Persoonlijk contact
  • Gebruik van duurzame producten